Betalingskortets fordeler

Hvis du er en av de mange nordmennene som handler mye på nett vet du sikkert at det er en fordel å bruke et kredittkort når du skal gjøre opp for deg. Gjør du dette til en vane sikrer du i meget stor grad pengene dine slik at du ikke lider skade hvis noe uforutsett skulle inntreffe.

Ikke dyrt

kredittkort
Mange vil nok hevde at et kredittkort er svindyrt å bruke, men dette medfører selvsagt ikke riktighet hvis det brukes på en fornuftig måte. I praksis er bruken av kredittkortet et helt rentefritt lån forutsatt at du betaler ned din opptrukne kreditt før forfall. Rentene begynner faktisk ikke å løpe før etter 45-50 dager, så man har da to måneder på seg til å gjøre opp for seg uten at det koster noe ekstra – det blir derfor i praksis et gratis lån.

Ved handel på nett

Når det gjelder handel på nett er det mye bedre å bruke et kredittkort, og den enkle årsaken til dette er selvsagt at man som regel får varene levert før regningen på kortet går til forfall. Hvis varen/tjenesten du har kjøpt fremstår som mangelfull vil det faktisk kunne væe mulig å stoppe betalingen.

Husk at du ved å sitte med pengene selv også sitter med makten, og dette vil være gunstig i situasjoner hvor du havner i en diskusjon med selgeren ved uenighet om varen har mangler eller ikke.

Konkursspøkelset

Når man handler varer som har lang leveringstid, som f.eks. møbler, ferier etc. kan man faktisk risikere å gå glipp av både varer og penger hvis selger går konkurs før du har mottatt varene dine. Dette er naturligvis meget uheldig ettersom det i mange tilfeller kan være snakk om store summer.

Når slike ting inntreffer har du noe som kalles for en dividendekrav, men som oftest er det lite penger igjen i konkursboet til å dekke slike krav, og pengene dine vil dermed være tapt.

Har du derimot betalt for denne varen eller tjenesten med et kredittkort kan du faktisk kreve hele kjøpesummen din tilbakebetalt av din kredittyter, og dette er slått fast av Bankklagenemda. Det er derfor ingen tvil om at det å eie et slik kort kan medføre store fordeler og ikke minst fungere som en sikkerhet for deg og din økonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *