Smålån

Smålånet er et populært lite lån som man kan si befinner seg i klassen under det regulære forbrukslånet, og i det legger vi at lånet rett og slett er mindre enn sin storebror!

smalan

Et smålån har en som regel men lånegrense som stopper på 50.000 kroner, men dette er ikke den eneste faktoren som gjør at det skiller seg fra forbrukslånet.

Er et forbrukslån

Nå er er jo slik at et smålån også er et forbrukslån ettersom det er et lån uten sikkerhet som man kan bruke til akkurat det man vil, men som sagt har det fått sitt navn grunnet det faktum at den maksimale lånegrensen er lavere.

Noe annet som skiller det fra et ordinært forbrukslån er at renten er noe høyere, og da er spørsmålet hva som er fordelen med et slikt lån. Små lån som dette har den fordelen at de har en lavere etableringskostnad enn tradisjonelle forbrukslånlån og det blir derfor snakk om en totalkostnad når man skal avgjøre om man skal velge enten det ene eller det andre lånet.

Husk derfor å sende inn flere søknader med de samme opplysningene slik at du kan velge det tilbudet som blir billigst for deg.

Svært anvendelig

Som allerede nevnt så er forbrukslån som dette svært anvendelige og derfor også veldig ettertraktede blant norske lånekunder. Årsaken er naturligvis at man på en rask og enkel måte kan skaffe seg finansiering til akkurat det man måtte ha behov for, og man trenger dessuten ikke å forklare seg overfor banken.

Det er også slik at ikke alle har muligheten til å stille sikkerhet for lån, og det er derfor forbrukslånene har en så viktig rolle i dagens lånemarked. Som et godt råd ber vi imidlertid alle som vurderer å søke om slike lån å utvise forsiktighet. Å låne penger er bestandig en risiko, og man må være sikker på at man er i stand til å betjene denne utgiften før man går til det steget å sette seg selv i gjeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *